Antik çağın Anadolu başkenti: Efes

izmir efes antik şehri

İzmir‘e yaptığım bir iş gezisinden sonra biraz gezme fırsatım oldu ve yıllardır içimde ukte olan Efes Harabeleri‘ni ziyaret ettim.

Milattan öncesine dayanan bir maziye sahip olan antik şehirde bunca zahmetin çekilerek bu ince işçiliklerin ortaya çıkarıldığına şahit olmak, bir zamanlar bu sokaklarda iyonyalıların, romalıların ve lidyalıların ve de kimbilir başka hangi ulustan insanların yaşadığını, eğlendiğini, tarihin akışını değiştiren kararlar aldığını, ticaret yaptığını ve öldüğünü bilmek benim tüylerimi diken diken etti. Bunca saldırılara, depremlere ve doğanın diğer zulümlerine karşı bazı kısımlarının halen daha ayakta kalabilmesi ise ayrı bir hayranlık uyandırdı bende. Özellikle Büyük Amfi Tiyatro ve Celsus Kütüphanesi ağzı açık izlenilesi yapılar.

Konaklama

Ziyaretimin akşamında ise Efes Harabeleri‘ne 10 km uzaklıkta Ephesus Lodge adından bir butik otelde kaldım ve şimdiye kadar kaldığım en güzel otellerden birisiydi burası. Kirazlı Köyü‘nün hemen içerisinde, çok şirin, konseptiyle insana huzur veren bir otel. Eğer bu bölgeyi ziyaret etme fırsatını bulursanız bu otelde muhakkak zaman geçirmelisiniz.