Doğayla iç içe: Trabzon Yaylaları

Trabzon’un yaylalarının güzelliklerini birçoğunuz duymuş, görmüşsünüzdür. Fakat o yaylaların bir çoğunun Gümüşhane ili sınırları içerisinde bulunduğunu ilk kez benden duyuyor olabilirsiniz. Ama onlar yine de Trabzon Yaylaları’dır.

Bu fotoğrafları İstavrama Yaylası’nda bir hafta sonu çektim. Güzel havaların nadir uğradığı yaylalardan birisidir burası aslında, fakat o güzel havayı yakaladığınızda da tadından yenmeyen bir yerdir. Eğer biraz daha şanslıysanız, gün batımını muazzam bir bulut denizini izleyerek geçirebilirsiniz. Gündüz vakti hava ne kadar sıcak olursa olsun, güneşin batmasıyla birlikte sizi bir soğuk karşılayacak. Buna en azından bir hırka ile hazırlıklı olmakta fayda var.

Nasıl gidilir?

Fotoğraflarda gördüğünüz İstavrama Yaylası, Santa Harabeleri‘ne araçla 10 dakika uzaklıkta. Bir gün içerisinde Harabeler ve İstavrama Yaylası rahatlıkla gezilebilir. Eğer Santa Harabeleri’ni daha önce ziyaret etmediyseniz, muhakkak güzel bir günde ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Trabzon’un Araklı İlçesi’nden Santa Harabeleri tabelalarını takip ederek Harabelere, oradan da daha yükseklere sürerek İstavrama Yaylasına ve Taşköprü, Camiboğazı, Sarıtaş, Kazıklı yaylalarına ulaşabilirsiniz.